Mavshack har tecknat ett avtal med Elitfotboll Dam (EFD) att sända Damallsvenskan i Mellanöstern. Det handlar initialt om åtta matcher med start i september. Damallsvenskan är tänkt att komplettera Mavshacks redan befintliga live-sport-utbud med ambition att attrahera fler kunder från framförallt Förenade Arabemiraten och Kuwait.

”Vi söker ständigt nya möjligheter till att utöka vårt erbjudande för våra kunder i mellanöstern och vi vet att livesport uppskattas av våra kunder, säger Tommy Carlstedt, CEO Mavshack. Damallsvenskan är en av världens bästa ligor och fotboll är en av de mest populära sporterna i mellanöstern så det ska bli spännande att se hur Damallsvenskan tas mot av kunderna. Att verka för att damidrott ska vara tillgänglig i en region där damidrott inte ses som lika självklar som i Sverige, känns mycket roligt.

”Vi ser att samarbetet mellan Mavshack och Damallsvenskan öppnar upp konsumtion av damklubbfotboll i länder som i dag inte har den möjligheten, säger Linda Wijkström generalsekretare Elitfotboll Dam. ”Vi ser det positivt att vi bryter ny mark och även kan visa omvärlden den elitfotboll som finns i Sverige.”

EFD är en intresseorganisation för Damallsvenskan och Elitettan. De två högsta divisionerna i Sverige. EFD grundades 1978 och driver i dag tillsammans med klubbarna intressefrågorna som rör damelitfotbollen. I samarbete med Spring Media har EFD möjliggjort samtliga 132 matcher live av Damallsvenskan via damallsvenskan.tv
mavshack-direktsander-damallsvenskan-60096-Mavshack_Pressrelease_2017-08-18
PM English

Mavshack AB kontakt:
VD, Tommy Carlstedt
08 124 517 90

Elitfotboll Dam kontakt:
Generalsekreterare Linda Wijkström
0707680371