Damallsvenska klubbar i första upplagan av LaLiga Women Tour

LFP World Challenge skapades 2014 av spanska fotbollsligan LaLiga med stöd från spanska regeringens idrottsrådet (CSD) och det spanska institutet för utrikeshandel (ICEX).
Initiativet syftar till att föra samman de bästa professionella klubbarna runt om i världen för att internationellt höja bilden av spansk fotboll och värdet av spanska företag., samt skapa möjligheter genom kultur- och affärshändelser. Även att drar nytta av de synergier som finns i aktivering i samband med ett sportevenemang.

För första gången anordnas LaLiga Women Tour då Club Atlético de Madrid Femenino, vinnare av 2016-års Queens Cup samt tredje plats i LaLiga Feminina, kommer och spelar mot Linköpings FC och Eskilstuna United.

Vi är stolta och glada att de väljer oss i denna första upplagan av LaLiga Women Tour, säger både Maria Hagström, klubbchef Linköpings FC, och Viktor Eriksson, sportchef och tränare Eskilstuna United.

Det är alltid bra att få internationellt motstånd och även att bjuda publiken i Linköping på det, säger Maria Hagström. Vi ser det även som ett positivt steg i utvecklingen, att europeiska ligor och klubbar på damsidan samarbetar för damklubbfotbollens utveckling.

Viktor Eriksson ser även en stor fördel i det internationella motståndet inför lagets debut i UEFA Women’s Champions League i höst.
– Det är en bra uppladdning för oss och även ett viktigt event för att lyfta damklubbfotbollen än mer lokalt,  nationellt och internationellt, säger han.

Elitfotboll Dam ( EFD) har haft en dialog med LaLiga under våren och samarbetet har lett fram till att eventet kan bli av i Sverige.
Att Damallsvenskan var ett attraktivt val för den första upplagan av LaLiga Women Tour är vi stolta över, säger Linda Wijkström generalsekreterare EFD. En intressant utveckling sker i Europa när det gäller klubbfotboll på damsidan och samarbeten gör att det kan skapa ytterligare värden för oss som liga.

Matcherna kommer spelas:
Linköpings FC – Club Atlético de Madrid Femenino 7 augusti 16.00 på Linköping Arena
Eskilstuna United – Club Atlético de Madrid Femenino 10 augusti 19.00 på Tunavallen

Matcherna kommer även att sändas på LaLiga:s officiella kanal på youtube.com

Vid frågor kontakta
Maria Hagström, klubbchef Linköpings FC, 070-532 48 04
Viktor Eriksson, sportchef/tränare, Eskilstuna United, 070-356 53 70
Linda Wijkström, generalsekretare Elitfotboll Dam 070-768 03 71
Pedro Malabia, damansvarig LaLiga, + 34 608 129 131