Det blir skandinavisk turnering i helgen, närmare bestämt de skandinaviska mästerskapen för flickor -17 som spelas på toppmoderna Prioritet Serneke Arena i Göteborg.

Turneringen som är ett initiativ som Elitfotboll Dam i samarbete med Svenska Fotbollförbundet genomför med mål att ge unga flickspelare matchning mot internationellt motstånd och därigenom skaffa erfarenhet i sin fortsatta fotbollssatsning mot elit.

I och med vissa svårigheter med resor på grund av rådande covid-19 var danska Bröndby tyvärr tvungen att dra sig ur årets turnering, i stället spelar IFK Göteborg som ersätter danskorna. Övriga lag i mästerskapet är norska Lillestrøm SK, Södra Sandby IF och nyblivna OBOS Damallsvenska Stockholmsklubben IF Brommapojkarna.

”- Turneringen är en fin möjlighet för flickorna att få matchning och mäta sig mot lag man annars inte stöter på, framför allt en chans att få erfarenhet att spela mot lag från andra länder. Tyvärr kunde Bröndby inte delta i årets mästerskap, men jag tror vi kommer att få en välspelad och bra helg här i Göteborg med lagen på plats”, säger Elitfotboll Dams Sportchef Stefan Alvén.

Mästerskapet spelas 3 – 5e december enligt nedan spelprogram,

Fredag 3 december, semifinaler:

16.15 Södra Sandby IF – Lillestrøm SK

18.10 IFK Göteborg – IF Brommapojkarna

Söndag 5 december, prisplatser:

10.15 Match om tredje plats

12.15 Final