Många känner inte till att FC Rosengård har ett eget arbetsmarknadsprojekt som varit igång sedan 2003. Sedan 2012 heter det Boost by FC Rosengård. Projektet har 31 medarbetare, alla anställda av FC Rosengård, som sitter i egna lokaler på Lantmannagatan. Här finns yrkesvägledare, jobbcoacher, lärare, KBT och projektledare.

Lotta Schelin, spelare i FC Rosengård, har privat ett stort intresse för samhällsfrågor, som integration, ungdomar, arbetsmarknad med mera. Därför kommer Lotta att vid sidan av fotbollen fungera som ambassadör för Boost.

För mig var klubbens stora samhällsengagemang en viktig anledning till att valde just FC Rosengård, säger Lotta Schelin. Därför är jag stolt att vara ambassadör för Boost.

Boost vänder sig till långtidsarbetslösa ungdomar, inskrivna vid arbetsförmedling, i Malmö, Trelleborg, Burlöv och Staffanstorp. I projektet coachar klubben ungdomarna till hur man blir anställningsbar. De hjälper dem att läsa upp sina betyga, skriva bra CV, de tränar anställningsintervjuer och fixar praktikplatser. Programmen är helt individuella och i varje program ingår idrott och träning som viktiga delar.

Under de tre senaste åren har Boost ordnat jobb åt 760 långtidsarbetslösa ungdomar. Dessutom har ca 200 börjat studera med studiemedel på Malmö Högskola. Det betyder att totalt har ca 1 000 personer, nästan en person varje dag, fått en fast anställning tack vare klubbens arbetsmarknadsprojekt.

Boost är helt unikt i fotbollssverige, säger FC Rosengårds klubbchef Klas Tjebbes. Det finns ingen annan klubb som är ens i närheten av att skapa så många jobb.