Nu är det klart att alla matcher i Elitettan fortsatt sänds på Expressen och hos de lokala titlarna inom Bonnier News Local i minst fyra år framöver.

– Bonnier News har varit en viktig partner till oss i många år och nu får vi möjlighet att fortsätta visa upp Elitettan i deras kanaler, vilket känns väldigt inspirerande och viktigt för ligan, säger Tomas Hoszek, generalsekreterare Elitfotboll Dam.

Bonnier News genomför sedan några år tillbaka en satsning på livesänd sport och nu står det klart att Bonnier News, EFD (Elitfotboll Dam) och Spring Media, som företräder EFD, har enats om ett nytt avtal när det gäller sändningar av Elitettan, damfotbollens näst högsta serie.
Det tidigare treårsavtalet gick ut i slutet av 2022. Det nya avtalet sträcker sig över de kommande fyra säsongerna, 2023 – 26.

– Vi ser ett ökat intresse för serien och nu kan vi tillsammans fortsätta att utveckla den, säger Mattias Wallström, livesportansvarig på Bonnier News och fortsätter:
– Det här visar också att vi är långsiktiga i vår satsning på livesänd sport och vi siktar på att presentera ännu fler rättighetsnyheter inom kort.

Pulsen Group som 2021 gick in i sin satsning som Presenting partner för Elitettan ser väldigt positivt på avtalsförlängningen:

– Som Presenting partner till Elitettan vill vi verka för att damfotbollen fortsätter att intressera och engagera allt fler för varje år. De fortsatta sändningarna är en viktig del i den strävan, säger Jonus Bartholdson, VD för Pulsen Group.

Alla 182 matcher i Elitettan kommer att visas på Expressen, via abonnemanget Premium Max för 179 kronor i månaden.

Vi jobbar hela tiden för att stärka vår fotbollsbevakning och många av de kommande damallsvenska stjärnorna finns i Elitettan, så det är en serie som verkligen ger tittarna möjlighet att följa flera av svensk fotbolls största talanger, säger Pontus Weinemo, strategisk sportchef på Expressen.

Bonnier News fortsätter att kombinera nationellt genom Expressen och lokalt genom Bonnier News Local. Dessutom samarbetar bolaget med såväl Gota Media som NTM, vilket gör att flera av lagen i Elitettan även kommer att visas på sina respektive lokala tidningars sajter

Alla matcher från Elitettan går att se på Expressen med det nya abonnemanget Premium Max. Det kostar 179 kronor i månaden utan bindningstid och då ingår all livesport samt all Premiumjournalistik på Expressen. Där sänds bland annat över 60 matcher under hockeyns försäsong med lag från Hockeyallsvenskan och SHL, skidskytte-SM, längdskidor i världsklass, innebandyns högsta ligor SSL dam och SSL herr och Ligue 1