Den 29e december meddelade Kopparbergs/Göteborg FCs ordförande Peter Bronsman att klubben hade beslutat att lägga ned sin elitverksamhet, med följd av att de nyblivna svenska mästarinnorna då skulle dra sig ur OBOS Damallsvenskan.

Ett par dagar senare annonserades att klubben fortsatt spelar vidare, med önskan att en herrelitförening skulle ta över verksamheten.

Under onsdagskvällen genomfördes ett extrainkallat årsmöte i BK Häcken med enbart en fråga på agendan, om BK Häcken i enlighet med styrelsens förslag skulle ta över KG/FC. Årsmötet, som genomfördes digitalt, hade rekordstort närvarande och föregicks av ett stort antal förtidsröster.

Medlemmarna röstade med stor majoritet (416 ja, 35 nej) igenom ett godkännande om att ta över klubben.

På Kopparbergs/Göteborg FC:s årsmöte i dag beslutades att klubben blir en del av BK Häcken.
KGFC-lagen kommer under 2021 att spela under namnet BK Häcken FF, då det befintliga organisationsnumret innehar platsen i OBOS Damallsvenskan.

Vid dagens årsmöte valde den befintliga styrelsen att avgå och BK Häckens styrelse valdes till ny styrelse i det som från och med i dag är dotterföreningen BK Häcken FF. Årsmötet beslutade även om stadgeändring som innebär att de befintliga lagen – dam-, F19- och F17-lagen – kommer att spela i gulsvart matchställ.

– Vårt främsta kortsiktiga uppdrag är att se till att spelarna och laget får en trygghet efter den turbulens som varit och förutsättningar för att prestera på högsta nivå. Vi är ödmjuka inför det arbete som kommer att krävas men är det något vi gillar är det att jobba hårt och vara kreativa för att bryta ny mark. Våra medlemmar fattade ett modigt beslut i går, i linje med vilka vi vill vara som klubb, och nu är det upp till oss att förvalta det förtroendet, säger BK Häckens klubbchef Marcus Jodin i klubbens pressmeddelande idag.

Elitfotboll Dam, lntresseorganisation för OBOS Damallsvenskan och Elitettan, kommenterade besluten genom Generalsekreterare Tomas Hoszek 

– EFD gläds åt att det nu finns en bra lösning för fotbollen i Göteborg och nyblivna Svenska Mästarinnorna. Vi, EFD, välkomnar BK Häcken in i familjen och ser mycket fram emot att samarbeta framåt för att stärka damfotbollen ytterligare.

Träningsverksamheten kommer att flyttas till BK Häckens träningsanläggning Gothia Park Academy (GPA) och matcherna kommer att spelas på Bravida Arena.

– Jag tror detta i slutändan stärker elitdamfotbollen i Sverige ytterligare. Här ges möjligheter med en större organisation runt laget och bättre tränings- och matchmiljöer vilket ger bättre förutsättningar framåt. Att en etablerad klubb som BK Häcken går in tycker jag är ett bevis på att damfotbollen fortsatt är på frammarsch, kommenterar EFDs Sportchef Stefan Alvén.