Den 28 maj blir Elitfotboll Dam (EFD) den första officiella ligaorganisation i Europa att lansera ett Fantasyspel för damfotboll. Denna satsning går i linje med den utveckling som damfotbollssverige strävar efter, att engagera och tillgängliggöra sporten.

– Denna lansering är inte bara en milstolpe för svensk damfotboll utan också ett klart tecken på våra klubbars engagemang för innovation och jämställdhet, säger Anders Billström, ordförande för Elitfotboll Dam.

OBOS Damallsvenskan Fantasy kommer erbjuda fotbollsintresserade att skapa sina egna lag baserade på verkliga prestationer av spelare i OBOS Damallsvenskan. Spelet kommer ge en ökad kunskap om spelarna, samtidigt som det ökar synligheten för ligan och partners som kopplas till ligan. Detta öppnar nya dörrar för alla fotbollsintresserade att interagera med OBOS Damallsvenskan på ett nytt sätt.

– Detta är en strategisk satsning både för att intressera nya följare till vår liga och ge befintliga supportrar möjlighet att följa sitt lag och sina favoritspelare på en och samma plattform. Från 28 maj kommer alla kunna välja sin drömelva och upptäcka nya spelare i OBOS Damallsvenskan, förklarar Siri Frimodig, marknadsansvarig Elitfotboll Dam, och fortsätter:

– Genom att visualisera data från ligan ökar vi möjligheten att följa och engagera sig i ligan, vilket är en efterfrågad utveckling.

OBOS Damallsvenskan är Sveriges högsta division i damfotboll. En liga som länge varit en plats för unga talanger i kombination med landslagsstjärnor från hela världen.

Leverantör av spelet är ISM som levererar Fantasyspel till bland annat Allsvenskan och Premier League. För mer detaljer om hur OBOS Damallsvenskan Fantasy fungerar, besök www.fantasy.obosdamallsvenskan.se. Från och med den 28 maj kan användare registrera sig och skapa ett eget lag. Den 6 juni startar första omgången av OBOS Damallsvenskan Fantasy.

Fakta
Vad är Fantasy?
Fantasy är spelet där supportrar får ta sig an rollen som manager och göra upp om vem som bäst kan förutse hur spelare och lag presterar under säsongen. Deltagarna får en budget och uppdraget att sätta ihop en egen trupp. Truppen får sedan poäng baserat på hur spelarna presterar i verkligheten.

När kan man börja bygga ett lag i OBOS Damallsvenskan Fantasy?
Den 28 maj kan lag registreras här: www.fantasy.obosdamallsvenskan.se
När startar OBOS Damallsvenskan Fantasy?

Den 6 juni startar ligan
Var kan man spela Fantasy?
Ladda ner OBOS Damallsvenskans app för att spela.
Ladda ner appen på App Store
https://apps.apple.com/se/app/obos-damallsvenskan/id1626808719
Ladda ner på Google Play
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.connectedleague.obosdamallsvenskan
Eller spela direkt på 

fantasy.obosdamallsvenskan.se