Den 7 maj arrangerar Elitfotboll Dam för första gången konferensen Avspark!

Ett halvdag med där det kommersiella värdet av damfotbollen lyfts och hur fler kan investera i en långsiktig jämställdhet och därmed en hållbar framtid.
Det blir en späckad dag med blandade talare och ett dryga 60 talet åhörare från olika branscher.
Bland annat kommer Pedro Malabia, director för damfotbollen i spanska LaLiga, och berättar om den resan som den spanska klubb- och ligafotbollen är med om .
Huvud -och titelsponsorernas, Svenska Spel och OBOS, VD:ar Patrick Hofbauer och Joakim Henriksson kommer att berätta om deras investeringar i damfotbollen.
En panel av aktörer kommer att delta i samtal om damfotbollens kommersiella värde.

Vi, våra föreningar och partners gör skillnad varje dag. Med den här dagen vill vi visa på hur vi med medvetna val bidrar till en hållbarare framtid även på och vid sidan av planen, säger Annika Grälls ordförande Elitfotboll Dam initiativtagare till konferensen.

– Jämlikhet för alla är en samhällsfråga som engagerar brett och stort. Med +30% under 2018 är jämställdhet den specifika fråga som ökar mest i betydelse. Därför känns det både spännande, och viktigt, att samla näringsliv, media, idrott och politik för att tillsammans diskutera nödvändigheter och möjligheter i den fortsatta utvecklingen av fotboll och jämställdhet utifrån ett kommersiellt- och sponsringsperspektiv. Vi är stolta att få vara med och forma framtiden genom samarbetet med Elitfotboll Dam och Avspark, säger Daniel Hegborn, Passion Lab som kommer att vara konferencier av dagen. 

Fullständigt program för dagen finner du här

Deltagare (bild): Magnus Berglund, Linn Hellstrand (SvT) Peter Allvin (Upplevelseinstitutet) , PatrikHofbauer (SvenskaSpel), Ulrika Liiv (OBOS) , Pedro Malabia (LaLiga) JoakimHenriksson (OBOS) Viktoria Gelin (Aftonbladet) NiclasFröberg (TreKronorMedia) Annika Grälls (EFD) Daniel Hegborn (Passion Lab) och Linda Wijkström(EFD)

Media är välkommen att delta på konferensen och kan ackreditera sig till info@efd.se 
För praktiska frågor kontakta Linda Wijkström 0707680371 linda@efd.se