Elitfotboll Dam (EFD) meddelar idag att Anders Billström kommer att tillträda som ny ordförande, från och med 15 mars 2024. Anders står redo att föra oss närmare våra ambitiösa mål – att placera svensk damfotboll i Europas absoluta toppskikt.

Anders Billström, som redan är verksam i Elitfotboll Dams styrelse och inom klubbfotbollen både för dam- och herrfotbollen, kommer att kunna leda EFD mot vår gemensamma vision. Visionen innebär att stärka och utveckla svensk damfotboll för att kunna konkurrera både nationellt och internationellt, kommer Anders ledarskap att vara avgörande för att möta de utmaningar och möjligheter som väntar.

– Det känns fantastiskt att få leda Elitfotboll Dam i en tid där damfotbollen är i en spännande tillväxtfas, säger Anders Billström.

– Jag ser fram emot att fortsätta arbeta tillsammans med våra medlemsklubbar för att utveckla och stärka damfotbollen i Sverige och internationellt. Vårt mål är att utveckla damelitfotbollen genom hållbara och inkluderande miljöer där alla som är involverade i svensk damelitfotboll känner att vi strävar mot samma mål, att konkurrera med toppligorna i Europa.

Anders Billström efterträder tidigare ordförande Annika Grälls, vars mandatperiod löpte ut vid dagens årsmöte den 15 mars 2024. Under de kommande månaderna kommer Anders Billström att arbeta nära med styrelse, klubbledare och andra nyckelaktörer för att säkerställa en smidig övergång och fortsätta det viktiga arbetet som redan påbörjats.

– Vi är övertygade om att Anders Billström är rätt person att leda Elitfotboll Dam framåt, säger en talesperson för EFD.
– Med passion för sporten, kombinerat med omfattande erfarenhet inom ledarskap och förvaltning, är vi säkra på att vår organisation och svensk damfotboll kommer att utvecklas på ett professionellt och hållbart sätt.

Elitfotboll Dam välkomnar Anders Billström in sin nya roll som ordförande och ser fram emot att tillsammans bidra till svensk damfotbolls utveckling.