Varje år delar Elitfotboll Dam ut ett pris till årets värdefullaste spelare i Elitettan (f.d. Årets Ebba). Det är tränarna i Elitettan som nominerar de spelare som de tycker har betytt mest under den gångna säsongen. Nomineringar kan ske endast av spelare utanför det egna laget.

Årets värdefullaste spelare i Elitettan är Alexandra Höglund, Djurgårdens IF DFF!

Alexandra följde med Djurgården till Elitettan efter nedflyttningen förra året och har varit en viktig resurs under hela säsongen, inte minst som en vass målskytt. Hittills i år leder Alexandra skytteligan med totalt 16 mål efter 23 spelade omgångar.  Alexandra har spelat i Djurgården sedan 2009.

”Det har varit en rolig och spännande säsong men också ganska tuff. Vi tappade nästan hela vår startelva från förra säsongen när vi åkte ur Damallsvenskan och det har inneburit att vi har fått jobba hårt för att spela ihop ett helt nytt lag med många unga spelare”, säger Alexandra själv om säsongen hittills.

”Jag har fått kliva fram och ta mer ansvar och det har varit väldigt lärorikt och roligt att få bidra med min rutin och jag tror att det har fått mig att växa som spelare”, avslutar Alexandra.

”En spelare med stort Djurgårdshjärta som utvecklats enormt såväl på som vid sidan av planen. Alexandra är en förebild för lagets yngre spelare i truppen och går alltid i bräschen rent inställningsmässigt”, säger Marcelo Fernández, tränare i Djurgårdens IF DFF, om Alexandra Höglund

Alexandra kommer att tilldelas diplom och Djurgårdens IF DFF får 20 000 kronor. Utdelningen kommer äga rum i samband med matchen mellan Djurgårdens IF DFF och IK Sirius FK den 5 oktober kl. 15:00 på Stockholm Stadion.

Foto: Bildbyrån