Inför starten av OBOS Damallsvenskan och Elitettan har Elitfotboll Dam glädjen att presentera adidas som leverantör av den officiella ligabollen.

-Vi är otroligt stolta över att adidas går in som samarbetspartner och levererar en gemensam ligaboll till våra högsta ligor. Det här har efterfrågats av våra spelare och klubbar så vi har haft stort fokus på att få till en bra lösning säger Viktoria Gelin, Kommersiell chef, Elitfotboll Dam

Den nya ligabollen kommer ge lagen bättre och jämnare sportsliga förutsättningar samtidigt som det är ett välkommet affärsmässigt samarbete på lång sikt för de båda ligorna. Samarbetet sträcker sig inledningsvis över fyra år med start från och med säsongen 2021.

– Vi fortsätter stärka våra investeringar och aktiveringar inom damfotbollen i Norden genom att nu även gå in som leverantör av den officiella ligabollen inför denna säsong. Vår närvaro inom damfotbollen har stor prioritet och vi vet att vi kan vara med och göra skillnad på alla nivåer – från flicklag till landslag. Med fotbollen som verktyg har vi möjligheterna att påverka både individer och strukturer, något vi är väldigt stolta över, säger Elin Sundell Nilsson, Sports Marketing Director, adidas Norden.Om matchbollen:adidas Tiro Pro är en högkvalitativ teknologisk matchboll tillverkad enligt FIFA Quality Pro-standard. Bollen är termiskt bunden med sömlös konstruktion. Bollen finns tillgänglig via adidas.se, rekommenderat pris 1099kr.