2023 års OBOS Damallsvenskan bjöd på en ytterst spännande upplösning där målskillnad med minsta möjliga marginal avgjorde vem som till slut fick lyfta den eftertraktade kronprinsessan Victorias pokal.

När slutsignalen gått på samtliga arenor var det Hammarby som stod som 2023 års vinnare i OBOS Damallsvenskan för första gången på 38 år och fick ta emot efterlängtade guldmedaljer på Platinum cars Arena efter sin avslutande bortamatch mot IFK Norrköping inför över 8,000 tillresta supportrar.
I och med ligasegern tog man även den första platsen i 2024 års europaspel och för detta belönades man med 250,000 kronor som skänks av ligans huvudsponsor Svenska spel. På plats för att överlämna europabonusen fanns Svenska spels Anna Romboli, Affärsområdeschef Tur.

Inför 3,116 åskådare på Bravida Arena gjorde BK Häcken sitt yttersta för att flytta guldfesten till Hisingen. Man vann till slut med 4 – 0 i den avslutande matchen mot Piteå IF och missade guldet med ett måls marginal i målskillnad. Segern betyder dock att man knep den för europaspelet viktiga andraplaceringen.
På plats på Stadion för att dela ut europabonusen till vinnarna av det stora silvret fanns Frank Hojem, Chef Kommunikation & Hållbarhet på Svenska spel.

Linköping FC som fanns med i den slutliga toppstriden avslutade säsongen hemma mot Kristianstads DFF på Bilbörsen Arena. Efter oavgjorda 3 – 3 slutar laget på tredje plats i tabellen och fick ta emot det lilla silvret. Linköping befäste då den tredje och sista platsen för europaspel och fick av Svenska spels Fredrik Wastenson, Affärsområdeschef Sport & Casino, även de ta emot en europabonus på 250,000 kronor.