Trelleborgs FF:s anfallare Alice Egnér tar hem Månadens Spelare i Elitettan efter tre starka insatser i augusti.

– Jag blev förvånad men även otroligt tacksam, säger vinnaren.

Motivering: Nykomlingen Trelleborgs FF tog snabbt över andraplatsen efter uppehållet med en 3-1–seger mot Alingsås IF, och har radat upp segrarna efter det. Spjutspetsen Alice Egnér har hjälpt laget framåt genom att göra mål i samtliga tre matcher i augusti.

– Jag blev förvånad men även otroligt tacksam att bli utsedd till Månadens Spelare och kan inte beskriva med ord vad det betyder för mig. Det är tack vare lagets hårda arbete som det är möjligt och det hade kunnat vara vem som helst av oss, alla är värda att lyftas, säger Egnér om utmärkelsen.

Månadens Spelare tilldelas 10 000 kronor av Svenska Spel, pengar som ska gå till ett till valfritt CSR-projekt i klubben. Sara Pettersson, sponsringsansvarig på Svenska Spel, betonar vikten att ge tillbaka till idrotten.

– Svenska Spel är Sveriges största idrottssponsor, från ungdom till elit. Det känns självklart att vi möjliggör för några av våra främsta atleter att ge tillbaka till fotbollen. Idrotten är en viktig samlingsplats för såväl unga som gamla och jag är övertygad om att medlen kommer förvaltas väl, säger Sara Pettersson.

Alice Egnér väljer att skänka sina vinstpengar till samhällsprojektet Framtidsfonden. Framtidsfonden är Trelleborgs FF:s satsning mot barn och ungdomar och alla pengar dit är öronmärkta. Syftet med Framtidsfonden är att stärka barn- och ungdomsidrotten genom att stötta specifikt denna verksamhet. Det kan vara genom inköp av material, men också i form av ekonomiskt bidrag till de som kanske behöver välja bort idrotten när pengarna inte räcker till.

– Jag är stolt över att kunna ge tillbaka till samhället och de unga fotbollsspelarna som saknar förutsättningar att fortsätta med det de älskar mest, säger Alice Egnér.

Elitfotboll Dam utser varje månad Månadens Spelare i Elitettan. Vinnaren utses av en jury bestående av seriens lagkaptener samt representanter från media och partners.

Fotograf: Björn Sandberg, Trelleborgs FF