Sju raka segrar och sedan ett kryss i toppmötet mot Alingsås. Malmö FF går starkt i Elitettan och nu utses dessutom ytterbacken Nathalie Hoff Persson till månadens spelare av Expressen och Elitfotboll Dam.

Efter en trög start med flera poängtapp under inledningen har Malmö FF växlat upp. Med sju raka segrar och oavgjort i senaste mötet med serieledande Alingsås IF ligger laget trea i Elitettan – och nu utses en av spelarna till månadens spelare i juni.

Ytterbacken Nathalie Hoff Persson skrev på för Malmö inför årets säsong efter att närmast representerat KIF Örebro i OBOS Damallsvenskan. 27-åringen har spelat 185 matcher i högsta serien och vunnit dubbla SM-guld med FC Rosengård tidigare i karriären.

Nu är hon i Malmö för att ta laget uppåt i seriesystemet och utses av Expressen och Elitfotboll Dam till Elitettans bästa spelare under juni månad.

“Nathalie Hoff Persson har varit starkt bidragande till Malmö FF:s fina svit i Elitettan den senaste tiden. Hon är en rutinerad spelare med fin teknik som är viktig i försvarsspelet och ett anfallsvapen för MFF med sina offensiva kvaliteter”, lyder motiveringen.

De övriga nominerade till priset i juni var Ina Österlind, Alingsås IF och Elvira Gustafsson, Gamla Upsala SK.

Representanter från klubbarna i Elitettan nominerar spelare till månadens spelare efter varje spelad omgång i serien. Tre nominerade samt vinnaren utses sedan av en jury bestående av representanter från Elitfotboll Dam och kommentatorer som jobbar med sändningarna av Elitettan.

Malmö FF spelar sin nästa match i Elitettan borta mot IK Uppsala på lördag innan uppehållet. Se spelschema för kommande omgångar i Elitettan här.

Alla matcher i ligan direktsänds på Expressen för dig med abonnemanget +Allt. Här hittar du alla matcher i Elitettan den här säsongen.

Vinnare Månadens spelare i Elitettan 2024

April: Moa Öhman, Alingsås IF

Maj: Alma Öberg, Alingsås IF

Juni: Nathalie Hoff Persson, Malmö FF