Svenska Spel och Elitfotboll Dam, EFD, fortsätter sitt långsiktiga och framgångsrika samarbete. Det nya avtalet säkerställer bland annat resurser till den viktiga certifieringen och Europabonusen som tilldelas de lag som kvalificerar sig till kvalet för Champions League.

Samarbetet mellan EFD och Svenska Spel har bidragit till att OBOS Damallsvenskan i dag är en av världens bästa och mest underhållande ligor.

– Det nya avtalet möjliggör en fortsatt satsning på eliten samtidigt som vi investerar i framtiden genom att säkerställa en professionell miljö i klubblagen och riktade satsningar på talangutveckling. I år såg vi resultatet av vårt långsiktiga arbete när OBOS Damallsvenskan levererade sitt tredje bästa publiksnitt någonsin samtidigt som vi har två lag i Champions Leagues gruppspel. Dessutom såg vi ett svenskt landslag med stjärnor hemmahörande eller fostrade i våra serier imponera i VM. Det ger inspiration att fortsätta vår viktiga och roliga resa tillsammans, säger Patrik Hofbauer, vd och koncernchef Svenska Spel.

Svenska Spel är fotbollens huvudsponsor sedan 1934. Samarbetsavtalet med EFD ingicks 2009 och har sedan förlängts och utvecklats i två omgångar.

– Damelitfotbollen har samarbetat med Svenska Spel under många år och utan deras insatser hade vi inte varit där vi är idag. Vi är väldigt glada över det fortsatta samarbetet över de närmaste åren, säger Tomas Hoszek, Generalsekreterare EFD.

Samarbetet möjliggör en fortsatt certifiering av klubbarna i OBOS Damallsvenskan och Elitettan vilket bidrar till att utveckla klubbarnas ungdomssatsning samt kvalitetssäkring av tränare, ledare och faciliteter.

Svenska Spel kommer även att fortsätta dela ut Europabonusen till de lag som ska representera Sverige i Uefa Women’s Champions League och stärka deras förutsättningar i internationella sammanhang.

– Jag är stolt över att Svenska Spel fortsätter som exklusiv huvudsponsor till EFD. Vi är fotbollens huvudsponsor och avtalet säkrar viktiga medel till ligorna. Vi har ett långt och fantastiskt samarbete som vi ser fram emot att fortsätta, säger Frank Hojem, Chef Kommunikation & Hållbarhet Svenska Spel.

– Jag är oerhört stolt över vad vårt gemensamma och målmedvetna arbete med certifieringen har lett till, där vi har både en liga och ett landslag som placerar sig högt på världsrankingen. I och med de stora satsningar som görs internationellt inom damfotbollen behöver vi fortsätta att målmedvetet utveckla spelare, ledare, klubbar och ligor, konstaterar Annika Grälls, styrelseordförande för EFD.