Vad krävs för en jämställd, professionell och jämlik elitverksamhet? Hur ser vägen framåt ut? Hur kan hållbarhetsarbetet kombineras med kommersialiseringen inom idrotten? Vad innebär det att skapa hållbar utveckling av spelare, ledare och föreningar?

Som en del i arbetet med att fortsatt påverka svensk damelitfotbolls utveckling arrangerar Elitfotboll Dam nu ett hållbarhetsseminarium under rubriken ”Mer än 90 minuter”. Seminariet genomförs den 28 september på Scandic Göteborg Central.

Evenemanget gästas av specialinbjudna talare från såväl den nationella som internationella fotbollsscenen för att diskutera och lyfta frågor kring hållbar utveckling inom svensk damelitfotboll, frågor som man ser högst aktuella för att fortsatt upprätthålla vår ställning som en av världens främsta fotbollsligor.

Under dagen kommer deltagarna bland annat lyssna till Lise Klaveness, ordförande i norska fotbollförbundet, som understryker brådskan av åtgärder för förändring.

”- Fotboll är Europas och världens största sport för tjejer och kvinnor. Våra döttrar måste få samma respekt och möjligheter att kunna få drömma stort i fotboll precis som våra söner. Så är det inte idag, så har det aldrig varit och så kommer det aldrig att bli. Om vi inte vågar förändra.”

Under seminariedagen, som modereras av Suzanne Sjögren, får deltagarna även lyssna på Kajsa Nylander (Svenska Spel), Jonus Bartholdson (Pulsen Group), Lotta Folcker (Viaplay Group), Jerome Perlemuter (World League Forum), Karin Torneklint (Svenska Bandyförbundet), Marianne Gjertsen Ebbesen (OBOS), Moya Dodd (f.d. FIFA och The Matildas) och Annika Grälls (Ordförande EFD).

På talarlistan finns även representanter från klubbsidan med Hammarby IF, IK Uppsala Fotboll, BK Häcken, Malmö FF, FC Rosengård och Kristianstad DFF.

Mer än 90 minuter

Seminariet är en del av Elitfotboll Dams övergripande strategi, som gemensamt har tagits fram av klubbarna inom Elitfotboll Dam, och syftar till att adressera tre kärnfrågor:

– Vad krävs för en hållbar utveckling av spelare, ledare och förening?

– Vägen till en jämställd, professionell och jämlik elitverksamhet – en internationell utblick.

– Går kommersialisering och hållbarhet ihop?

Anmälan och plats

Datum: 28 september

Tid: 10:00 – 16:00

Plats: Scandic Göteborg Central

Mer information & anmälan hittar du här