Förra säsongen stod Alma Öberg för två mål i Elitettan. Åtta omgångar in i årets seriespel har hon redan levererat sex mål och Alingsås leder serien. Nu utses mittfältaren till månadens spelare i maj.

Alingsås IF har inlett säsongen urstarkt och leder Elitettan.Laget har tagit 22 poäng på åtta omgångar och skuggas av Umeå IK i toppen av tabellen. En av de stora anledningarna bakom succén är yttern Alma Öberg. Med sex mål så långt ligger hon tvåa i skytteligan bakom lagkamraten Moa Öhman. Öhman utsågs till månadens spelare i april – nu är det Öbergs tur att prisas.

Med motiveringen “ett ständigt hot för motståndarlaget från sin vänsterkant. Hon jobbar hårt för laget och bidrar därför både i det offensiva och defensiva spelet. En spelare som gör det lilla extra” utses hon av Expressen och Elitfotboll Dam till Elitettans bästa spelare under maj månad.

De övriga nominerade till priset i maj var Umeå IK:s Frida Lähteenmäki och Malmö FF:s Ema Paljevic.

Representanter från klubbarna i Elitettan nominerar spelare till månadens spelare efter varje spelad omgång i serien och tre nominerade samt vinnaren utses av en jury bestående av representanter från Elitfotboll Dam och kommentatorer som jobbar med sändningarna av Elitettan.

Alingsås spelar sin nästa match i Elitettan hemma mot Sundsvalls DFF på lördag. 

Alla matcher i ligan direktsänds på Expressen för dig med +Allt. Här hittar du alla matcher i Elitettan den här säsongen. 

Fakta: Månadens spelare i Elitettan år 2024
April: Moa Öhman, Alingsås IF.
Nominerade: Clara Leffler, IK Uppsala och Cecilia Ek, Umeå IK.

Maj: Alma Öberg, Alingsås IF.
Nominerade: Frida Lähteenmäki, Umeå IK och Ema Paljevic, Malmö FF.

Läs artikeln på Expressen.se