27 april 2013
 

Fotboll är en konst

Skärmavbild 2013-04-17 kl. 23.30.04

Under 2013 lanserar Elitfotboll Dam utställningen Fotboll är en konst som består av ett femtontal fotografier som, för första gången, tar betraktaren bakom kulisserna i Sveriges högsta damfotbollsliga. Bakom kameran har Johan Rheborg stått. Johan, som vid sidan a sitt skådespeleri och manusförfattande, också är en skicklig fotograf.
Johan fotograferade under 2012 AIK, Kopparbergs/Göteborg FC och LdB FC Malmö. Detta har resulterat i en utställning som består av fotografier tagna utanför fotbollsplanen, där betraktaren bland annat får ta del av känslan i omklädningsrummet – uppladdning, besvikelse, pep-talk och ren lycka!

”Fotboll är en mer än ett spel. Glädje, passion och en stor portion stolthet! Det är roligt att vi under EM-året får visa våra stjärnor i världsklass på ett annorlunda sätt” säger Elitfotboll Dams generalsekreterare Linda Wijkström.

Fotografierna kommer att finnas för beskådning från maj till augusti på Rica Hotels i Stockholm, Göteborg och Malmö samt från den 15 juni på Kulturparken Småland/Smålandsmuseum i Växjö.

För mer information om utställningen kontakta Linda Wijkström på linda@efd.se